përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Neues TRADUKI-Residenzprogramm in Bukarest

.

703 ausschreibungPër herë të parë TRADUKI ofron, në bashkëpunim me Muzeun Rumun të Letërsisë në Bukuresht (MNLR), dy rezidenca në Bukuresht për autorë dhe përkthyes. Mund të aplikojnë shkrimtarë nga Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Kosova, Maqedonia Veriore, Mali i Zi, Serbia dhe Sllovenia, si dhe përkthyes nga rumanishtja në gjermanisht ose në një nga gjuhët e vendeve të lartpërmendura. Bursa përfshin nga 800 euro dhe strehim falas në Bukuresht. Afati i aplikimit është 25 qershor 2019, rezidencat janë paraparë për në vjeshtë, përzgjedhja e fituesve do të bëhet më 1 korrik.

Shtyp

Shpallen bursa të reja për "Prishtina has no river 2019"

.

500 pristinaNë bashkëpunim me TRADUKI-n, Qendra Multimedia ka shpallur bursat e reja të rezidencës në kuadër të programit "Prishtina has no river". Shkrimtarë dhe përkthyes nga Europa Juglindore mund të aplikojnë për të ardhur në Prishtinë për një qendrim katërjavor (në muajt, shtator, tetor ose nëntor). Bursa përfshin fjetjen në një banesë të mobiluar tërësisht, mbulimin e kostove të udhëtimit dhe një shumë të ardhurash prej 700 Euro. Afati i fundit për kandidim: 15 mars 2019.

Shtyp

Nachtleuchten. Takimi ndërkombëtar i përkthyesve të letërsisë gjermane

.

berlin uebersetzerwerkstattKollokiumi i Letërsisë në Berlin (LCB) ) bën thirrje për të aplikuar për pjesëmarrje në Takimin Ndërkombëtar të Përkthyeseve dhe Përkthyesve të letërsisë nga gjermanishtja. Në kuadër të një seminari njëjavor nga 17 deri më 24 Mars 2019, pjesëmarrësve u jepet mundësia që të njihen me zhvillimet aktuale të skenës letrare gjermane dhe që nëpërmjet kontakteve me autorë botues dhe kritikë, por edhe me kolegë nga vende të tjera, të përfshihen në një rrjet gjithnjë në rritje përkthyesish.  Pjesë e programit është edhe vizita e panairit të Lajpcigut dhe një prezantim në Qendrën e Përkthimit në panair. Afati i fundit për aplikim është data 20 nëntor 2018.

partner projektesh

traduki partners 2014 d