përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Krokodili në udhëtim

.

pula_krokodil
Rock'n'roll animal
Festivali letrar i Beogradit „Krokodil", i cili e pati premierën e vet në fillim të verës së shkuar, me përkrahjen e TRADUKI-t e në të cilin ishin përfaqësuar autorë të ndryshëm nga rajoni i Europës juglindore, bëri në dimër udhëtime drejt Kroacisë. Në panairin e librit të Pulës, më 9 dhjetor u zhvillua me ndihmën e TRADUKI-t aktiviteti „Krokodili në udhëtim". Para Pulës Krokodili kishte shkuar në qytetin serb Inđija, veçse qyteti kroat Pula ishte i pari qytet i një vendi tjetër të rajonit ku e prezantoi veten ky festival.
Shtyp

Workshope ndërkombëtare në Kroaci

.

workshop_split
Workshopi për ndërmjetësuesit e letërsisë
Nga 3 në 6 dhjetor u zhvilluan në Kroaci, organizuar nga TRADUKI dhe mbështetur nga Pro Helvetia dhe nga Shoqata KURS e Splitit, si dhe në bashkëpunim me Panairin e Librit të Leipzigut dhe Fondacionin Robert Bosch, dy takime të mëdha letrare ndërkombëtare me pjesëmarrës nga Gjermani, Zvicra, Austria, Rumania, Turqia, Spanja, Shqipëria, Bullgaria, Sllovenia, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia dhe Kroacia.

partner projektesh

traduki partners 2014 d