përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

In memoriam - Marina Trumić

.

46_trumic
© pen bih
Me keqardhje të thellë mësuam se shkrimtarja nga Bosnje-Hercegovina Marina Trumić vdiq papritur më 21 shkurt 2011.

Marina Trumić, e lindur më 1939 në Beograd, studioi pranë Fakultetit Filozofik në Sarajevë, ku kaloi edhe pjesën më të madhe të jetës së saj. Botoi poezi dhe prozë si dhe përkthime të shumta nga polonishtja. Para pak kohësh TRADUKI miratoi mbështetjen e përkthimit për vëllimin e saj poetik Cipele za Mona Lizu, i cili së shpejti do të dalë në bullgarisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d