përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lexim, koktej dhe stendë e TRADUK-it në Panairin e Frankfurtit nga 14-18 tetor 2009.

.

frankfurter_buchmesse
Sanja Lovrenčić lexon nga libri i saj i ri "Përralla kroate"
Ditën e mërkurë, më 14.10.2009 ju ftojmë përzemërsisht pranë stendës kroate për një koktej që do të fillojë me një lexim.
Mikpritësi është Lidhja e botuesve dhe librarëve të Republikës së Kroacisë, Salla 5, E-939.

Stenda jonë TRADUKI ndodhet te stenda e Republikës së Sllovenisë, Salla 5, C-946.
Shtyp

Lexim nga Christoph Ransmayr dhe Daniela Danz në Bukuresht

.

bukarest_ransmayr
Christoph Ransmayr dhe Daniela Danz
Më 25 shtator romancieri austriak Christoph Ransmayr dhe poetja gjermane Danila Danz lexuan në librarinë e Bukureshtit Cărtureşti nga librat e tyre Die letzte Welt (Bota e fundit - Ransmayr) dhe Pontus (Danz). Në këto vepra të dy autorët trajtojnë temën e Detit të Zi. Botimi i dytë i romanit të Ransmayrit doli më 2009 në shtëpinë botuese rumune RAO. Leximi u organizua nga fondacioni S. Fischer (TRADUKI) në partneritet me Forumin kulturor austriak të Bukureshtit, shtëpinë botuese RAO, Qendrën e informacionit të librit në Bukuresht dhe Institutin Goethe Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d