përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

"Prishtina has no river": Ekaterina Petrova dhe Dinko Telećan në Festivalin e Letërsisë POLIP

.

545 panelOrganizatorët e programit të rezidencës së financuar nga TRADUKI, "Prishtina has no river”, pritën në muajin maj shkrimtarin Dinko Telećan (Kroaci) dhe përkthyesen dhe gazetaren Ekaterina Petrova (Bullgari). Gjatë qëndrimit të tyre katërjavor, dy mysafirët morën pjesë në festivalin e letërsisë POLIP, që organizohet një herë në vit në kryeqytetin e Kosovës nga Qendra Multimedia. Krahas prezantimit të letërsisë, festivali synon të forcojë mirëbesimin ndërmjet vendeve të traumatizuara të rajonit të Ballkanit. Dinko Telećan shfrytëzoi rastin t'u prezantohej edhe lexueseve dhe lexuesve në kuadër të një festivali poezie në Pejë.

Shtyp

Festivali i Librit Zagreb 2017

.

544 book festNga data 22 deri më 28 maj u zhvillua festivali i librit Zagreb Book Fest, i cili e gjallëroi jetën kulturore të kryeqytetit të Kroacisë me programin e tij të larmishëm. Festivali u organizua nga botimet Ljevak dhe u mbështet financiarisht nga TRADUKI dhe partnerë të tjerë. Lexime, seminare për fëmijë, prezantime librash të porsadalë në treg, biseda me shkrimtarë nga Austria dhe vende të tjera, kumtesa, diskutime mbi filozofinë dhe historinë, si edhe shfaqje filmash dhe koncerte tërhoqën një mori vizitorësh nga brenda dhe jashtë vendit. Në fokus të festivalit të sivjetshëm, i cili zhvillohet për të tretën herë, ishte letërsia austriake dhe tema "Brishtësi".

Shtyp

Festivali i letërsisë PRO-ZA Balkan në Shkup

.

542 jergovicShtëpia botuese Ikona ka organizuar në Shkup, prej datës 28 deri më 30 maj edicionin e pestë të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, PRO-ZA Balkan. Gjithsej shtatë autore prozash iu prezantuan personalisht publikut maqedonas, në kuadër të programit të festivalit: TRADUKI mbështeti në këtë kuadër pjesëmarrjen e Miljenko Jergović-it, Nataša Kramberger-it, Vladimir Pištalo-s dhe të bursistes së rezidencave Anton Baev. Ndër të tjera ishin të ftuar edhe ekspertë letërsie nga jashtë, që e përdorën programin "Skopje Fellowship" për të lidhur kontakte me autoret dhe shtëpitë botuese maqedonase. Në mbyllje të festivalit, Miljenko Jergović u nderua me çmimin e sivjeteshëm të PRO-ZA Balkan-it.

partner projektesh

traduki partners 2014 d