përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Lafazanovski, Ermis

.

lafazanovski_ermis
© privat

Ermis Lafazanovski, i lindur më 1961 në Cluj (Rumani), ka studiuar në Fakultetin Filologjik Shkup. Ai është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve dhe i PEN-Qendrës Maqedoni dhe ka botuar disa vëllime me tregime dhe romane. Veprat e tij janë përkthyer në disa gjuhë. Për romanin Опишувач në vitin  2001 ka marrë çmimin  Stale Popov të Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë, ndërsa në vitin 2003  “Mjeshtri i prozës” për romanin Роман за оружjето. Romani i tij Храпешко u emërua në vitin 2006 për çmimin Balkanika.  Ermis Lafazanovski jeton dhe punon në Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d