përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Cartarescu, Mircea

.

cartarescu mircea© Cosmin BumbutMircea Cartarescu, i lindur më 1956 në Bukuresht, është një nga poetët dhe romancierët  kryesorë të Rumanisë. Prej vitit 1980 deri më 1989 ai punoi si mësues i rumanishtes, më pas për Shoqatën e Shkrimtarëve dhe si redaktor i revistës Caiete Critice. Më 1991 ai u bë docent i Departamentit të Historisë së Letërsisë Rumune në Universitetin e Bukureshtit, dhe në periudhën 1994-1995 ka dhënë mësim si docent mysafir në Amsterdam. Mircea Cartarescu ka marrë disa çmime si brenda ashtu edhe jashtë vendit. Veprat e tij janë përkthyer në disa gjuhë evropiane.

partner projektesh

traduki partners 2014 d