përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Nikolaidis, Jovan

.

nikolaidis jovanJovan Nikolaidis, i lindur më 1950 në Ulqin, ka punuar që nga viti 1974 në Sarajevë për për të përditshmen Oslobođenje. Në fillim të viteve 1990ë ai u kthye në vendlindje, Ulqin dhe që atëherë iu përkushtua dialogut kulturor ndërmjet Malit të Zi, Kroacisë, Bosnjë-Hercegovinës dhe Shqipërisë. Themeloi shtëpinë botuese Plima dhe nisi revistën kulturore malazezo-shqipe Plima-Batica. Veç kësaj ai është nismëtar dhe botues i revistës së parë shqipe në Mal të Zi Kronika. Ndër veprat e tij më të rëndësishme si shkrimtar shquhen romanet Velaskez dhe Valdinos 33, kronikat Ulcinjska pisma dhe Fosforne brojanice si edhe analiza politike Crnogorska krivica për fajësinë e Malit të Zi.

partner projektesh

traduki partners 2014 d