përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nigdje, niotkuda

Sejranovic, Bekim .

sejranovic nigdeNjë ngjarje autobiografike për kërkimin e identitetit në botë të ndryshme kulturore. Protagonisti është rritur në Bosnjë-Hercegovinë, e kalon rininë e tij në Kroaci dhe në kohë të luftës largohet për në Norvegji. Më në fund ai përpiqet të kthehet në Bosnjë dhe Kroaci, por vetëdijesohet se nuk i përket asnjërës prej këtyre botëve. Por as në Norvegji ai nuk ndjehet në atdhe.

Romani Nigdje, niotkuda [Askund, prej askund] nga Bekim Sejranović ka dalë në përkthim maqedonisht (sprovë për lexim) nga Lenče Toseva nën titullin Нигде, одникаде pranë botimeve Makedonska reč, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d