përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Stein, Benjamin

.

stein benjamin© Chris JanikBenjamin Stein u lind më 1970 në Berlin (Lindje). Që nga viti 1982 ai boton lirikë dhe prozë të shkurtër. Romani i tij i parë Das Alphabet des Juda Liva (1995) doli më 1998 si libër xhepi. Benjamin Stein ka punuar si redaktor dhe korrespondent i revistave të shumta kompjuterike gjermane dhe amerikane dhe që nga viti 1998 këshillon sipërmarrjet për teknologjinë informative. Ai është pronar i shtëpisë botuese autoriale Edition Neue Moderne dhe përkujdeset për blogun letrar Turmsegler. Për veprat e tij ai ka marrë disa çmime, ndër të tjera Çmimin Inkurajues të Qarkut Kulturor pranë Shoqatës Federale të Industrisë Gjeramne (1996), Çmimin Inkurajues për Letërsinë Artistike të Shtetit të Lirë të Bavarisë (2010) dhe Çmiin Tukan të qytetit të Mynihut (2010).

partner projektesh

traduki partners 2014 d