përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Puiu, Cătălina

.

puiu catalinaCătălina Puiu u lind më 1969, studioi  gjuhë e letërsi bullgare e rumune në Bukuresht dhe më pas mbrojti masterin dhe doktoratën në degën e gjuhëve dhe letërsive sllave. Ajo punon si docente e gjuhës dhe letërsisë bullgare në Universitetin e Bukureshtit dhe është bashkë-autore e disa botimeve shkencore dhe antologjive letrare. Që nga viti 1998 ajo është antare e Shoqatës së Sllavistëve Rumunë. Cătălina Puiu përkthen nga bullgarishtja dhe rumanishtja. Ndër përkthimet e saj janë vepra nga Bojan Biolcev dhe Georgi Gospodinov.

partner projektesh

traduki partners 2014 d