përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Hit depo

Šehic, Faruk .

sehic hitVëllimi lirik Hit depo, njëra nga veprat e para të Faruk Šehićit, gëzon statusin kult te lexuesi bosnjako-hercegovinas dhe është ribotuar disa herë. Autori shkruan aty në ligjëratë të drejtë, me një leksik të guximshëm e pa zbukurime, që e thotë gjithçka troç dhe me figura poetike, të cilat janë shprehje e traumës së pasluftës dhe e vrojtimit të momentit dhe të jetës.

Vëllimi me poezi Hit depo [Hit Depo] nga Faruk Šehić ka dalë në përkthim maqedonisht (fragment leximi) nga Nikola Madžirov nën titullin Хит депо pranë shtëpisë botuese Makedonska reč, Shkup.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d