përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Šehic, Faruk

.

sehic_faruk
© Amer Kuhinja
Faruk Šehic, i lindur më 1970 në Bihac, pas luftës së Bosnjës studioi letërsi. Ai jeton si shkrimtar i lirë në Sarajevë dhe publikon lirikë, prozë, ese, artikuj nëpër gazeta si edhe kritika mbi letërsinë dhe artin. Ai konsiderohet si një nga autorët e rinj më të talentuar të hapësirës së ish-Jugosllavisë. Disa nga librat e tij, si Hit depo, kanë arritur statusin kult te lexuesit dhe janë ribotuar disa herë. Faruk Šehic është përkthyer në anglisht, frëngjisht, italisht, gjermanisht, hungarisht, holandisht, sllovenisht, ukrainisht, polonisht dhe meqedonisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d