përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Werner, Markus

.

werner markus by selwyn hoffmann© Selwyn HoffmannMarkus Werner, i lindur më 1944 në Eschlikon (Zvicër), ka studiuar gjermanistikë, filozofi dhe psikologji në Cyrih, ku edhe mbrojti doktoraturën me një punim për autorin Max Frisch. Më 1984 botoi me Zündels Abgang romanin e tij të parë. Librat e tij janë përkthyer në disa gjuhë dhe janë nderuar shumë herë me çmime, ndër të tjerë me çmimin Joseph Breitbach (2000), çmimin Johann-Peter-Hebel (2002), çmimin Schiller të Fondacionit Schiller të Zvicrës (2005) dhe me Bodensee-Literaturpreis të qytetit Überlingen (2006). Markus Werner jeton në Schaffhausen.

partner projektesh

traduki partners 2014 d