përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Burek.si?! Koncepti/recepti

Mlekuž, Jernej.

mlekuz burek“Preprosto kot burek“ („Kollaj si byreku“) është një grafiti që haset shpesh nëpër fasadat sllovene. Por, që puna e byrekut, e cila në të përditshmen sllovene është kthyer në metaforë për Ballkanin, nuk është aq e kollajtë as në sofrën e ngrënies e as në kulturë, këtë e dëshmon Jernej Mlekuž në këtë studim sociologjik, filozofik dhe linguistik.

Studimi Burek.si?! Koncepti/recepti [Burek.si?! Koncepte/Receta] nga Jernej Mlekuž, përkthyer në serbisht (fragment leximi) nga Alenka Zdešar Ćirilović ka dalë nën titullin Burek.si?! Koncepti/recepti në shtëpinë botuese Clio, në Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d