përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Zdešar Ćirilović, Alenka

.

zdesar alenkaAlenka Zdešar Ćirilović, e lindur më 1950 në Ljubljana, ka studiuar italianistikë në fakultetin filozofik të Universitetit të Beogradit. Ajo është anëtare e Shoqatës së përkthyesve letrarë të Serbisë dhe përkthen nga sllovenishtja dhe italishtja. Ndër përkthimet e saj më të rëndësishme nga sllovenishtja janë vepra të Maja Novakut, Petar Zobecit dhe studimi sociologjik, filozofik dhe linguistik Burek.si? Koncepti/recepti të Jernej Mlekužit. Nga italishtja ajo ka përkthyer ndër të tjera vepra nga Tersilla Gatto Canu, Massimo Donà dhe Loretta Napoleoni.

partner projektesh

traduki partners 2014 d