përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Verbrechen erinnern

Hrsg. Volkhard Knigge, Norbert Frei.

knigge-frei verbrechenArtikujt e këtij libri shtrojnë pyetjen rreth ballafaqimit me gjenocidin dhe terrorin e organizuar nga shteti në të kaluarën dhe në të tashmen, por edhe rreth së ardhmes së kujtesës. Në qendër të vëmendjes janë krimet e nacionalsocializmit dhe kujtesa që u bëhet atyre në Gjermani. Por aty ceket edhe trajtimi i përvojës së luftës dhe dhunës nga vende të tjera, si Austria, Polonia, Rusia, Franca, Vendet e Ulëta, Japonia dhe Afrika e Jugut.

Verbrechen erinnern [Të kujtosh krimet], përgatitur për botim nga Volkhard Knigge dhe Norbert Frei, ka dalë në përkthim serbisht (fragment leximi) nga Andrej Ivanji dhe Ivan Ivanji, nën titullin Podsećanje na zločin pranë botimeve Platoneum, Novi Sad, dhe Shoqatës së komuniteteve hebreje të Serbisë, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d