përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Pop, Ioana Cristina

.

pop ioanaIoana Cristina Pop, e lindur më 1966 në Bukuresht, ndoqi në Varshavë shkollën e ambasadës së RDGJ-së (1973-1977) dhe asaj franceze (1977-1979). Në Rumani ajo e vazhdoi arsimin shkollor në Liceun Gjerman në Bukuresht dhe në lice të ndryshëm arti. Më pas studioi orientalistikë (japonisht-anglisht) në Universitetin e Bukureshtit. Pas studimit ajo shkoi me bursë në Saitama të Japonisë pranë Japanese Foundation Language Institute. Ioana Cristina Pop ka punuar si përkthyese e japonishtes, si mësuese liceu, si mësuese e shkollës fillore në kolegjin gjerman Goethe në Bukuresht dhe si asistente në  Universitetin e Bukureshtit. Ajo përkthen nga japonishtja, gjermanishtja dhe frëngjishtja dhe shkruan poezi dhe ese letrare. Ndër përkthimet e saj nga gjermanishtja gjenden vepra të autorëve Hugo nga Hofmannsthal (Lucidor) dhe Friedrich Dürrenmatt (Der Richter und sein Henker; Der Tunnel).

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d