përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Dürrenmatt, Friedrich

.

duerrenmatt friedrich© Elke WetzigFriedrich Dürrenmatt u lind më 1921 in Konolfingen (Zvicër), studioi filozofi në Bern dhe Zürich. Jetoi dhe punoi si dramaturg, tregimtar, eseist, grafist dhe piktor në Neuchâtel. Më 1955 Friedrich Dürrenmatt arriti suksesin e parë si autor për skenë me pjesën Der Besuch der alten Dame. U bë me famë ndërkombëtare dhe për veprat e tij mori një sërë çmimesh, ndër të tjera Grillparzer-Preis, Schiller-Gedächtnis-Preis, Georg-Büchner-Preis dhe Ernst-Robert-Curtius-Preis. Më 1981 ai u titullua Doktor Nderi i Universitetit të Neuchâtelit. Friedrich Dürrenmatt vdiq më 1990.

www.duerrenmatt.net

partner projektesh

traduki partners 2014 d