përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Momo

Ende, Michael .

ende momoMomo jeton në periferi të një qyteti të madh në rrënojat e një amfiteatri. Ajo nuk ka asgjë veç gjërave që i gjen ose ia dhurojnë të tjerët, si dhe një dhuntie të jashtëzakonshme: Ajo ka gjithnjë kohë dhe është një dëgjuese e mrekullueshme. Një ditë prej ditësh e kanë radhën zotërinjtë ngjyrë gri. Ata ia kanë vënë syrin kohëzgjatjes së vyer të jetës njerëzore dhe Momo është e vetmja që mund t’u bëjë ballë…

Momo i Michael Endes ka dalë në maqedonisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Zorica Nikolovska nën titullin Момо pranë botimeve Ikona, Shkup dhe në shqip (sprovë për lexim) përkthyer nga Sokol Mici nën titullin Momoja pranë botimeve Dudaj, Tiranë.


Shtypi: 94 nova makedonija 95 24vesti

partner projektesh

traduki partners 2014 d