Shtyp

Bazdulj, Muharem

.

bazdulj_muharem
© Dzenat Drekovic
Muharem Bazdulju lind më 1977 në Travnik (Bosnjë-Hercegovinë), ka studiuar anglistik dhe angloamerikanistik në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Sarajevës dhe ka punuar fillimisht si gazetar dhe lektor. Ai shkruan ese, tregime të shkurtra, romane dhe lirika. Në vitin 2000 për vëllimin e tij të dytë me tregime të shkurtra me titullin Druga knjiga ai mori çmimin e Fondacionit ? Open Society BiH për vëllimin më të mirë në prozë të shkurtër. Veprat e tij janë përkthyer në polonisht, anglisht dhe gjermanisht. Mes të tjerash ai ka botuar një sërë tregimesh nëpër antologji të huaja, për të cilat ka marrë çmime të shumta.