përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Köhlmeier, Michael

.

koehlemeier_michaelNë veprën e tij bëjnë pjesë shumë romane, poezi, drama, radiodrama, skenarë dhe librete. Michael Köhlmeier është përkthyer ndër të tjera në frëngjisht, greqisht, koreançe, rumanisht, sllovenisht, bosnjakisht, spanjisht dhe turqisht dhe ka marrë një numër të madh çmimesh, ndër ta, Çmimin Austriak për Librin për Fëmijë dhe të Rinj për Rosie und der Urgroßvater. Në vitin 2017 ai u shpërblye me çmimin e Fondacionit "Konrad Adenauer" për letërsi dhe me çmimin "Marie Luise Kaschnitz" për të gjithë veprën e tij letrare.

partner projektesh

traduki partners 2014 d