përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Purić, Mirza

.

puric_mirza
Mirza Purić u lind më 1979 në Bihać (Bosnjë dhe Hercegovinë) e ka studiuar anglisht në Universitetin e Vjenës. Përkthimi i tij i parë u botua më 2004 dhe që atëherë ai ka përkthyer romane, tregime, ese dhe poezi nga autorë si George Orwell, Aleksandar Hemon, Chris Abani, Rabih Alameddine, Nathan Englander, Iain Crichton Smith, Joan Lingard, Khaled Hosseini, Yasuhiro Yotsumoto, Gordon Legge, Alan Warner, Agnes Owens, Bill Douglas, Nihad Hasanović, Michael Köhlmeier dhe shumë të tjerë. Ai jeton në Sarajevë dhe luan bariton-kitarë në një duet Noise Rock.

partner projektesh

traduki partners 2014 d