përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Abbruch der Schweigemauer

Miller, Alice.

miller_schweigemauerVarësia e fëmijës së vogël prej prindërve, besimi që ka te ta, dëshira e fortë për t’u dashur e për të pasur të drejtë të dojë, këto nuk njohin kufi. Të shfrytëzosh këtë varësi, ta keqpërdorësh besimin, ta mashtrosh dëshirimin e ta pështjellosh – këto tipare të „edukimit“ të zakonshëm Alice Miller i dënon si veprim kriminal që ndodh përditë për shkak të injorancës dhe kundërshtimit për të hequr dorë prej saj. Se çfarë pasojash të tmerrshme mund të ketë një hipokrizi e tillë për popuj të tërë, këtë autorja e demonstron në mënyrë ekzemplare duke marrë shembullin e tiranit Nicolae Ceausescu.

Abbruch der Schweigemauer [Thyerja e murit të heshtjes] nga Alice Miller ka dalë në përkthim rumanisht (fragment leximi) nga Dana Verescu nën titullin Căderea zidului tăcerii pranë botimeve Nemira, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d