përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

formularë

 TRADUKI promovon përkthime nga gjermanishtja në shqip, boshnjakisht, bullgarisht, kroatisht, maqedonisht, malazezçe, rumanisht, serbisht dhe sllovenisht, nga këto gjuhë në gjermanisht dhe midis këtyre gjuhëve. Merren parasysh vetëm vepra nga shekulli 20 dhe 21, ato mund të jenë fiction, jo fiction si edhe për fëmijë dhe të rinj.TRADUKI financon honoraret e përkthyesve dhe licencën e përkthimit.

Aplikantëve u këshillojmë të lexojnë Rregulloren (në anglisht) për financimin e përkthimeve nga TRADUKI përpara se të paraqesin kërkesën për mbështetje financiare.

Aplikimi bëhet përmes formularit bashkëngjitur.

 • Kërkesat për mbështetje të përkthimeve prej gjuhës gjermane i drejtohen fondacionit S. Fischer në Berlin në adresën Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa..
       
  traduki_formulare D-SOE   Formulari i aplikimit për mbështetje të përkthimeve nga gjermanishtja në fushat e librave tematikë, letërsisë artistike, librave për fëmijë dhe të rinj
   traduki_formulare  D-SEE   Application for financial support for the translation of German fiction, non-fiction, and children's and youth literature
 • Kërkesat për mbështetje të përkthimeve në gjuhën gjermane i drejtohen KulturKontakt Austria-s në Vjenë, në adresën Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa..
       
  traduki_formulare SOE-D   Formulari i aplikimit për mbështetje të përkthimeve në gjermanisht në fushat e librave tematikë, letërsisë artistike, librave për fëmijë dhe të rinj
  traduki_formulare SEE-D   Application for financial support for the translation of fiction, non-fiction, and children's and youth literature into German
         
 • Kërkesat për mbështetje të përkthimeve midis gjuhëve të Europës Juglindore i drejtohen fondacionit S. Fischer në Berlin në adresën Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa..
         
  traduki_formulare SOE-SOE   Formulari i aplikimit për mbështetje të përkthimeve midis gjuhëve të Europës Juglindore në fushat e librave tematikë, letërsisë artistike, librave për fëmijë dhe të rinj
  traduki_formulare SEE-SEE   Application for financial support for the translation of fiction, non-fiction, and children's and youth literature within southeast Europe
         

partner projektesh

traduki partners 2014 d