përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Miller, Alice

.

miller_alice
© Julika Miller/Suhrkamp Verlag
Alice Miller, e lindur më 1923 në Poloni, ka studiuar në Basel filozofi, psikologji dhe sociologji. Pas doktoratës kreu në Zyrih një kualifikim si psikanaliste dhe e ushtroi këtë profesion për 20 vjet. Më 1980 e la klinikën dhe veprimtarinë mësimdhënëse për t’iu kushtuar të shkruarit. Prej atëherë ka botuar 13 libra, të cilët e bënë të njohur opinionin e gjerë publik me përfundimet e studimeve të saj për fëmininë. Studimin mbi realitetin e fëminisë ajo e ka parë në kundërshtim të prerë me psikanalizën, e cila sipas traditës së vet të vjetër fajëson fëmijët duke i kursyer prindërit. Alice Miller vdiq më 14 prill 2010 në moshën 87 vjeç.

partner projektesh

traduki partners 2014 d