përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Verescu, Dana

.

verescu_dana
Dana Verescu, e lindur më 1973 në Rumani, studioi psikologji në Bukuresht, ku mori më 1998 titullin Master of Arts në fushën e studimeve kulturore amerikane. Nga viti 2003 deri më 2007 ka përkthyer pesë libra nga Carl Gustav Jung (Die Archetypen und das kollektive Unbewusste [Arketipet dhe e panjohura kolektive], Psychopathologie der sogenannten okkulten Phänomena [Psikopatologjia e të ashtuquajturave fenomene okulte], Psychogenese der Geisteskrankheiten [Psikogjeneza e sëmundjeve shpirtërore], Mysterium Coniunctionis ‒ vëllimet I dhe III). Prej majit 2007 është koordinatore e serisë psikologjike të shtëpisë botuese Nemira, për të cilën punon edhe si përkthyese. Për Nemiran ka përkthyer libra nga Gregory Berns, Cordelia Fine, Shere Hite, Philip Zimbardo, Eric G. Wilson dhe Alice Miller.

partner projektesh

traduki partners 2014 d