përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Minevski, Blaže

.

minevski_blaze
© Biljana Stankovska

Blaže Minevski, i lindur më 1961 në Gevgelija, studioi gazetari pranë Universitetit të Shkupit. Është një ndër shkrimtarët më të njohur maqedonë, prej vitit 1992 anëtar i Lidhjes së shkrimtarëve maqedonë. Krahas teksteve gazetarore, boton romane, tregime dhe drama. Për romanin Нишан mori çmimin Stale Popov të Lidhjes së shkrimtarëve maqedonë për veprën më të mirë në prozë, çmimin „Romani i vitit“ të gazetës së përditshme Utrinski vesnik dhe çmimin „13 nëntori“ të qytetit Shkup. Blaže Minevski përfaqësohet në të gjitha antologjitë e tregimit maqedon, të cilat janë botuar kohët e fundit në anglisht, frëngjisht, bullgarisht, spanjisht, turqisht dhe shqip.

partner projektesh

traduki partners 2014 d