përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Babić, Vladimir

.

babic_vladimir
Vladimir Babić, i lindur më 1982 në Ruma (Serbi), studioi gjuhë e letërsi gjermane në Beograd. Për një semestër studioi, si bursant i Shkëmbimit akademik austriak (OEAD), filologji gjermane dhe shkencë përkthimi në Vjenë dhe si bursant i Shkëmbimit akademik gjerman (DAAD) një semestër gjermanistikë në Osnabrück. Më 2005 ai fitoi me tregimin e shkurtër Glad një konkurs shkrimtarësh të shtëpive botuese Alma dhe Beografiti, pas kësaj ky tregim u botua në Vrata moje priče. Vladmir Babić punon si përkthyes dhe interpret gjyqi. Ka përkthyer ndër të tjera një numër tregimesh nga libri Russendisko i Vladimir Kaminerit dhe Geschichte der Männlichkeit in Europa (1450-2000) [Historia e mashkullorisë në Europë] nga Wolfgang Schmale.

partner projektesh

traduki partners 2014 d