përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Dragostinova, Janina

.

dragostinova_janinaJanina Dragostinova, e lindur në vitin 1962 në Varna (Bullgari), studioi gjermanisht dhe shkenca filmike në Sofje. Ajo është përkthyese, shkrimtare dhe gazetare e lirë. Në vitin 2006 mori pjesë në seminarin e përkthyesve në Kollokiumin Letrar Berlin. Në vitin 2011 fitoi po aty bursën "Schritte". Ndër përkthimet e saj të shtumta nga gjermanishtja numërohen: Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit nga Dana Grigorcea-s, Der Russe ist einer, der Birken liebt nga Olga Grjasnowa, Die Reise in die Vergangenheit und andere Erzählungen nga Stefan Zweig, Frühling der Barbaren nga J. Lüscher, In Zeiten des abnehmenden Lichts nga Eugen Ruge, Der Alte König in seinem Exil nga Arno Geiger, Der Nazi & der Friseur nga Edgar Hilsenrath, vepra nga autorë si Inka Parei, Juli Zeh, Wladimir Kaminer, Martin Pollack, Pascal Mercier, Daniel Kehlmann, Ilija Trojanow si edhe librat autobiografikë të Rainer Werner Fassbinder-it, Wim Wenders-it dhe Volker Schlöndorff-it.

partner projektesh

traduki partners 2014 d