përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nachtzug nach Lissabon

Mercier, Pascal.

mercier_nachtzugRaimund Gregorius, mësues i latinishtes, braktis papritur jetën e vet të mirërregulluar dhe merr trenin e natës për në Lisbonë. Në bagazh ka librin e autorit portugez Amadeu de Prado, me analizat e tij të përvojave njerëzore, të cilat nuk e lënë më të qetë. Po kush ishte ky Amadeu de Prado? Fillon një kërkim i trazuar kryq e tërthor Lisbonës, kërkimi i një jete tjetër, i një mjeku e poeti të pazakontë, i cili ka luftuar kundër diktaturës së Salazarit.

Romani Nachtzug nach Lissabon [Treni i natës për në Lisbonë] nga Pascal Mercier ka dalë në përkthim maqedonisht (fragment leximi) nga Slobodanka Popovska nën titullin Ноќниот воз за Лисабон pranë botimeve TRI, Shkup.

partner projektesh

traduki partners 2014 d