përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Popovska, Slobodanka

.

popovska_slobodanka
Slobodanka Popovska, e lindur më 1944 në Shkup, studioi gjermanistikë në Shkup dhe në Halle. Pas tërmetit të vitit 1963 jetoi për një vit në Zvicër. Prej vitit 1968 punon si bibliotekare në bibliotekën kombëtare e universitare „Kliment Ohridski“, ku drejton prej vitit 1994 Sallën gjermane të leximit. Nga viti 1978 Slobodanka Popovska ka përkthyer libra të shumtë nga gjermanishtja në maqedonisht, ndër ta vepra nga Erich Fromm, B. Traven, Hermann Hesse, Angela Sommer-Bodenburg, Ivo Frenzel, Sigmund Freud,  Stefan Troebst, Ödön von Horvath, Arthur Schnitzler, Patrick Süskind, Max Frisch, David Šalamun, Elfriede Jelinek, Christa Wolf, Peter Sloterdijk, Theodor Mommsen, Pascal Mercier dhe Johan Peter Eckermann.

partner projektesh

traduki partners 2014 d