përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Crna mostarina

Celan, Paul.

celan_mostarinaKjo përmbledhje me poezi nga Paul Celan i jep lexuesit kroat një panoramë të veprës së njërit prej poetëve më të rëndësishëm europianë të shekullit 20. Krahas poezive të zgjedhura, ky libër përmban tekste dhe interpretime nga R. Lengeler, A. Gellhaus, P. Szondi, H. Weinrich, E. Fried dhe përkthyesja Truda Stamać.

Përmbledhja poetike Crna mostarina [Tarifa e zezë] nga Paul Celan ka dalë pranë botimeve Meandar, Zagreb. Përzgjedhur e përkthyer në kroatisht (fragment leximi) nga Truda Stamać.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d