përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lenz, Siegfried

.

lenz_siegfried
© Deutsches Bundesarchiv
Siegfried Lenz, i lindur më 1926 në Lyck të Prusisë Lindore, bën pjesë ndër shkrimtarët më të rëndësishëm e më të lexuar të letërsisë bashkëkohëse gjermane. Për veprat e tij ka marrë një numër çmimesh të rëndësishme, ndër të tjera Çmimin Goethe të qytetit Frankfurt mbi Main, Çmimin e Paqes të Librarëve gjermanë dhe më 2009 Çmimin Lew-Kopelew për Paqen dhe të Drejtat e Njeriut. Krahas romaneve të shumta, vëllimeve me tregime dhe ese, në 80-vjetorin e lindjes së tij dolën të gjitha tregimet në një vëllim (Die Erzählungen) si dhe përmbledhja me ese Selbstversetzung (Vetëzhvendosje). Më 2008 botoi novelën Schweigeminute (Një minutë heshtje), më 2009 pjesën teatrore Die Versuchsperson (Personi për eksperimentim) dhe Landesbühne (Skena e provincës), tani së fundi Wasserwelten (Botë ujore).

partner projektesh

traduki partners 2014 d