përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Ivanova, Iva

.

ivanova_iva
Iva Ivanova, e lindur më 1952 në Samokov (Bullgari), studioi gjermanistikë dhe më pas dha mësim për shumë vite në gjimnaze të ndryshme të Sofies. Prej vitit 1982 punon si përkthyese në profesion të lirë. Për përkthimin e saj të romanit Kështjella të Franz Kafkas u nderua me Çmimin e madh të Shoqatës së Përkthyesve bullgarë. Krahas një numri veprash nga Franz Kafka dhe disa librave prej Stefan Zweigut, ajo ka përkthyer ndër të tjera vepra nga Elias Canetti, Max Frisch, Lion Feuchtwanger, Uwe Timm dhe Juli Zeh.

partner projektesh

traduki partners 2014 d