përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Demolli, Arif

.

demolli_arif
© Nezza
Arif Demolli, i lindur më 1949 në Murrizaja të Kosovës,  bën pjesë ndër shkrimtarët më të njohur kosovarë. Ka studiuar gjuhë e letërsi shqipe në Prishtinë. Në protestat e studentëve të vitit 1981 u arrestua e kur u lirua, ia hoqën krejt të drejtën e punës. Më 1990 e rifilloi punën, duke u angazhuar për revistën kulturore Fjala, ku dhe ishte për një kohë kryeredaktor. Më vonë u bë kryeredaktor i revistës për fëmijë Pionieri. Sot Arif Demolli drejton sektorin e mjeteve mësimore në Ministrinë e Arsimit të Kosovës. Për librin Të gjallët dhe të vdekurit e një fëmijërie ka marrë më 1993 çmimin e Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës. Më 2004 mori çmimin e letërsisë kosovare për fëmijë e të rinj.

partner projektesh

traduki partners 2014 d