përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Rajčić, Dean

.

rajcic_dean
Dean Rajčić, i lindur më 1966 në Koper të Sllovenisë, studioi për ekonomi në Universitetin e Ljubljanës. Disa vjet pas studimit vendosi që ta fitojë jetesën me përkthime letrare, duke përkthyer më së pari romane nga gjinitë fantastiko-shkencore dhe fantazi, mes të tjerash vepra nga Charles de Lint dhe Sheri Tepper. Sot ai është përqendruar në vepra shkrimtarësh të rëndësishëm ose shumë premtues nga italishtja, anglishtja dhe nga hapësira e dikurshme serbo-kroate. Ndër përkthimet e tij bëjnë pjesë vepra nga D`Annunzio, Pasolini, Morante, Levi, Meek, Pekić, Basara dhe Spahić. Dean Rajčić jeton dhe punon në Lubjanë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d