përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Smilevski, Goce

.

smilevski_goce
© Galia Yotova

Goce Smilevski, i lindur më 1975, studioi letërsi të përgjithshme dhe të krahasuar në Shkup, gjuhë dhe letërsi çeke në Pragë dhe Gender and Culture Studies (studime gjinore dhe kulturore) pranë Universitetit të Europës Qendrore në Budapest. Jeton dhe punon si shkrimtar në profesion të lirë në Shkup, boton prozë, pjesë për teatër, ese dhe kritikë letrare. Romani i tij i parë (Планетата на неискуството) u botua në vitin 2000. Për veprën e tij letrare ka marrë disa çmime: ndër të tjera fitoi më 2006 konkursin dramatik të qendrës P.E.N. austriake dhe maqedone; më 2010 mori çmimin letrar të Bashkimit Europian për romanin Сестрата на Зигмунд Фројд.

faqja web

partner projektesh

traduki partners 2014 d