përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Manea, Norman

.

manea_norman
© privat
Norman Manea, i lindur më 1936 në Suceava (Rumani), u deportua fëmijë në një kamp përqendrimi në Ukrainë, më 1945 u kthye bashkë me pjesëtarët e familjes që mundën të mbijetojnë në Rumani. Studioi pranë Shkollës së lartë Teknike dhe në fillim punoi si inxhinier hidraulik. Më 1966 botoi tregimin e tij të parë i cili u ndalua menjëherë. Më 1974 filloi të punojë si shkrimtar në profesion të lirë, më 1986 emigroi në Nju Jork, ku jep mësim si profesor i studimeve dhe kulturës europiane në Bard College. Norman Manea ka marrë një numër çmimesh ndërkombëtare dhe mbahet si shkrimtari rumun më i përkthyer. Kritikët e kanë krahasuar shpesh me Kafkan, Joyce-in dhe Musilin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d