përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Toseva, Lenče

.

toseva_lence
Lenče Toseva, e lindur më 1976 në Sveti Nikole (Maqedoni), përkthen nga bullgarishtja, serbishtja, kroatishtja, bosnjishtja dhe rusishtja në maqedonisht. Më 2009 mori çmimin e Lidhjes maqedone të Përkthyesve letrarë „Zlatno pero“. Ndër përkthimet e saj të deritashme bëjnë pjesë vepra nga Jana Jazova, Jurij Borev, Lao-Tse, Drago Glamuzina, Ivica Prtenjača, Robert Perišić, Matko Sršen, Marko Vidojković, Roman Simić, Bekim Sejranović, Damir Karakaš dhe Henrik Ibsen.

partner projektesh

traduki partners 2014 d