përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Sekulov, Aleksander

.

sekulov_aleksander

Aleksander Sekulov, i lindur më 1964 në Plovdiv (Bullgari), ka studiuar gjuhë dhe letërsi bullgare. Ndër botimet e tij bëjnë pjesë një numër me vëllime poetike dhe eseistike, tregime, romane dhe një pjesë për teatër. Krahas letërsisë ai i është kushtuar dhe gazetarisë, merr pjesë gjithashtu në mënyrë aktive në jetën shoqërore dhe kulturore të qytetit të tij amtar. Për veprën e tij letrare ka marrë një numër çmimesh: Akademika, Cvetan Zangov, Ivan Nikolov, çmimin letrar të qytetit Plovdiv, çmimin e gazetarisë së qytetit Plovdiv.

Vepra të tij janë përkthyer në anglisht, hungarisht dhe serbisht. Romani i tij Колекционер на любовни изречения ka qenë nominuar për çmimin Vick 2008.

partner projektesh

traduki partners 2014 d