përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Црно огледало

Kirsch, Sarah.

kirsch_ogledaloKjo përmbledhje me poezi të zgjedhura dhe prozë poetike është botimi i parë i zgjeruar i veprave të Sarah Kirschit në gjuhën serbe. Përzgjedhja mbështetet mbi botimet gjermanisht të vitit 2005 Sämtliche Gedichte [Poezi të plota] dhe Gesammelte Prosa [Proza e plotë].

Crno ogledalo [Pasqyra e zezë] nga Sarah Kirsch është botuar nga Agora, Zrenjanin. Zgjedhur dhe përkthyer nga gjermanishtja në serbisht prej Snežana Minić dhe Božidar Zec (fragment leximi).

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d