përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Popovic, Edo

.

popovic_edo
© Mio Vesovic
Edo Popovic, i lindur më 1957 në Livno (Bosnje-Hercegovinë), studioi në Fakultetin Filozofik të Zagrebit, ku jeton prej vitit 1968. Libri i tij i parë Ponocni boogie mbahet si një libër karizmatik i brezit letrar të viteve 80. Në vitet e luftës botoi reportazhe të shumta nga vendet e luftimeve në Kroaci dhe Bosnje-Hercegovinë. Gjatë një qëndrimi me bursë në Graz, shkroi në vitin 2000 ditarin e tij autobiografik Kameni pas. Karakteristikat themelore të prozës së tij janë ndjeshmëria urbane, mosbesimi ndaj autoriteteve, marrëdhënia e lirë ndaj gjuhës, stili i kultivuar, lakoniciteti, humori dhe ritmi i shpejtë. Veprat e tij janë përkthyer në gjermanisht, anglisht, polonisht dhe sllovenisht.

Edo Popovic përfaqësohet nga agjencia Agentur Partner und Propaganda.

partner projektesh

traduki partners 2014 d