përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Sloterdijk, Peter

.

sloterdijk_peter
© juergen-bauer.com
Peter Sloterdijk, i lindur më 1947 në Karlsruhe, studioi filozofi, gjermanistikë dhe histori në Mynih, ndërsa më 1975 mbrojti doktoraturën në Hamburg me një studim për filozofinë dhe historinë e letërsisë moderne autobiografike. Prej vitit 1992 është profesor pranë Institutit të lartë të Modelimit në Karlsruhe e prej vitit 2001 edhe rektor i saj. Nga 1989-2008 ka drejtuar Institutin për Filozofi Kulturore pranë Akademisë së Arteve figurative në Vjenë. Peter Sloterdijk u bë i njohur ndër të tjera përmes emisioinit „Kuarteti filozofik“ në ZDF, të cilin e drejton së bashku me Rüdiger Safranskin. Si shkrimtar në profesion të lirë Peter Sloterdijk ka botuar shumë punime mbi çështjet e diagonostikimit të epokës, mbi filozofinë e kulturës dhe të fesë, mbi teorinë e artit dhe psikologjinë.

faqja web

partner projektesh

traduki partners 2014 d