përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Жестокият пръстен

Milev, Geo.

milev_prstenNjë botim i gjerë i veprës poetike, eseistike dhe polemike të Geo Milevit. Ky libër përmban poezitë më të rëndësishme të këtij autori, letrat e tij nga Gjermania mbi modernizmin letrar dhe kontaktet që ka patur me modernistë të famshëm, si dhe letrën e hapur historike drejtuar politikanit Boris Vazov, bashkë me historinë e tij të shkurtër mbi zhvillimin e poezisë bullgare.

Жестокият пръстен [Unaza e tmerrshme] nga Geo Milev ka dalë në përkthim maqedonisht (fragment leximi) nga Branko Cvetkoski nën titullin Жестокиот Прстен pranë botimeve Makavej, Shkup.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d