përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Cvetkoski, Branko

.

cvetkoski_branko
Branko Cvetkoski, i lindur më 1954 në Slatino (Maqedoni), studioi filologji në Shkup. Punoi si gazetar, redaktor dhe kryeredaktor për revista e shtëpi të ndryshme botuese në Maqedoni, ishte drejtor i Teatrit kombëtar dhe bashkëthemelues i fondacionit letrar “Balkanika”. Aktualisht drejton bibliotekën „Brakja Miladinovci” në Shkup. Branko Cvetkoski është anëtar i qendrës P.E.N., i Lidhjes së Shkrimtarëve të Maqedonisë dhe anëtar nderi i Bashkimit të Shkrimtarëve Bullgarë. Ka botuar një numër me vëllime poetike, kritka dhe ese, ka marrë çmime të ndryshme. Librat e tij janë përkthyer në 15 gjuhë. Vetë ka përkthyer rreth 30 libra nga serbishtja, bullgarishtja, kroatishtja dhe rusishtja.

partner projektesh

traduki partners 2014 d