përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Oroschakoff, Haralampi G.

.

oroschakoff_haralampi
© Diana von Hohenthal
Haralampi G. Oroschakoff, i lindur më 1955 në Sofje, e ka prejardhjen nga një familje e vjetër ruse. U rrit në Vjenë dhe Cannes, sot jeton, pas shumë vitesh qëndrimi në Mynih, në Berlin dhe në Bregun e Kaltër të Francës. Piktor, vizatues e shkrimtar prej vitit 1981, bëri emër më së pari në skenën ndërkombëtare të artit me instalimet e tij. Pas rënies së Murit të Berlinit iu kushtua përherë e më shumë si “endacak midis botëve” letërsisë dhe ballafaqimeve ndërkulturore-teorike. Haralampi G. Oroschakoff  ka botuar tekste të shumta në gazeta e revista si dhe një numër librash. Më 2007 u botua pas një pune dhjetëvjeçare romani i tij që ndjek zhvillimin e një familjeje me titull Afera Battenberg.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d