Shtyp

Ende, Michael

.

ende_michael
© Caio Garrubba

Michael Ende, i lindur më 1929 në Garmisch - Partenkirchen, është një ndër shkrimtarët më të njohur gjermanë për fëmijë. Përveç librave për fëmijë dhe të rinj, ai ka shkruar edhe tekste poetike për libra me ilustrime dhe libra për të rritur, pjesë teatrore dhe poezi. Shumë nga librat e tij janë kthyer në film ose përpunuar për radion e televizionin. Për veprën e tij ka marrë çmime të shumta gjermane dhe ndërkombëtare. Libra të tij janë përkthyer në më shumë se dyzet gjuhë dhe kanë arritur një tirazh të përgjithshëm prej 28 milion kopjesh. Michael Ende vdiq më 1995 në Stuttgart.

Website