përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Perić, Boris

.

boris_peric

Boris Perić, i lindur më 1966 në Varaždin (Kroaci), studioi gjermanistikë dhe filozofi pranë Fakultetit Filozofik në Zagreb. Është shkrimtar, përkthyes letrar dhe gazetar për gazeta dhe revista të ndryshme kroate dhe të huaja. Krahas librash të shumtë të vetët ka botuar një numër të madh përkthimesh, ndër to vepra nga Martin Heidegger, Peter Handke, Hermann Hesse, Thomas Bernhard, Günter Grass, Ingo Schulze, Karl Jaspers, Arthur Schnitzler, Johanna Spyri, Heinz Heger, Norbert Gstrein, Julian Nida-Rümelin, Norbert Elias, Thomas Brussig, Leopold Sacher Masoch, Romano Guardini, Doris Dörrie, Joseph Roth, Gabriel Loidolt dhe  Markus Jaroschka. Boris Perić është anëtar i Shoqatës kroate të shkrimtarëve dhe i Lidhjes kroate të shkrimtarëve. Jeton dhe punon në Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d