përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Medved, Nataša

.

medved_natasa
Nataša Medved, e lindur më 1976 në Rijeka (Kroaci), studioi gjermanistikë dhe romanistikë pranë Fakultetit Filozofik të Zagrebit. Prej vitit 2007 punon në Zagreb si përkthyese në profesion të lirë prej gjermanishtes dhe frëngjistes. Është anëtare e Lidhjes kroate të artistëve të lirë. Ka përkthyer nga gjermanishtja vepra nga Hans Belting, Christian Kracht, Kevin Venemann, Kirsten Boie, Andreas Urs Sommer, Juli Zeh, Peter Bürger, Jürgen Habermas, Joseph Ratzinger dhe Thomas Bernhard, nga frëngjishtja prej shkrimtarëve Marc Augé dhe Agota Kristof.

partner projektesh

traduki partners 2014 d